Når du har tatt steget og fått skuta på plass er det fortsatt noen få “essentials” som burde anskaffes for å få en fullverdig opplevelse. Vi i Sørlandets Vannscooter Klubb har laget en anbefalt liste over viktig tilbehør.

Redningsvest

Ikke bare er redningsvest en del av loven, men det kan også redde ditt liv. Redningsvesten vil holde deg flytende om du skulle skade deg eller falle av vannscooteren.

En redningsvest er viktig å finne i riktig størrelse til deg. Er den for stor kan man skli ut av den i vannet og hodet vil ligge under vann, er den for liten vil den ikke holde deg flytende.

Det kan  også være fint og ha et par ekstra vester i forskjellige størrelser om man har venner man vil ta med seg på tur.

 

Hjelm

Hjelm er IKKE påbudt , men vi anbefaler det på det sterkeste!  Man tenker at vann er mykt å falle i, men er farten stor blir underlaget  hardere.

Mange av oss liker å hoppe i bølgene og en hjelm vil stoppe risikoen for skader i ansiktet om man skulle miste kontroll å falle med ansiktet mot scooteren.

Når man skal velge hjelm er det viktig å tenke på hvordan hjelmen er, er det en hjelm som er laget for vannsport? Har den beskyttelse for annsikt? Hvor mye veier den tørr som gjennomvåt? Prøv å unngå hjelmer som har for mye utstikkende design. Tenk at den skal være så rundt som mulig slik den ikke “hukker” tak i vannet ved eventuelle fall i stor fart. Hjelmen burde også være enkel å få av seg.

Ved konkuranse kjøring er hjelm påbudt. 

 

Førstehjelp pakke

Et lite førstehjelpsskrin er greit å ha om ulykken først skulle være ute. Det tar lite plass og kan være til stor hjelp. Det kan også være lurt å notere seg Redningsselskapets telefonnummer om det skulle trenge assistanse.

 

Våtdrakt

En våtdrakt vil slippe inn en liten mengde vann og kroppens temperatur varmer opp vannet så man holder en god temperatur. Dette hjelper og holde oppe kroppsvarmen selv med mange timers kjøring. Den vil også hindre deg fra å bli brent av maneter! Man får også sko og hansker i samme materiale.

Disse ligger på alt fra 1000,- og oppover hos Westsystem Norge AS.

 

Tørrdrakt

En tørrdrakt vil holde deg tørr om du skulle falle i vannet!  Den er også laget slik at man skal få plass til å ha godt og varmt tøy under om det er ønskelig å kjøre tidlig våren eller sen høst. Dette er en drakt som koster litt å investere i ,men er verdt alle pengene.

For eksempel; Typhoon Ezeedone for kr 5500,-  hos Westsystem Norge AS.

 

Vanntett sekk/mobiletui

En vanntett sekk så man kan ha med seg tørt tøy, mat, drikke eller annet i er utrolig greit å ha med seg. Timene går fort når man koser seg på sjøen og plutselig slå sulten til… man finner seg en lun plass, kan ta fram litt mat og drikke samt strekke på seg en varm genser om man skulle begynne å fryse.

Du kan få en helt kurant sekk til 7-800kr hos Braasport.no

 

En vanntett mobil er kanskje ikke heller så dumt å ha med seg på tur, kjedelig om den skulle slutte og fungere når man kommer hjem etter en dag på sjøen. Du kan få disse for en liten hundrelapp hos Elkjøp.